Menu Close

(7.20) តើមណ្ឌលសិក្សាធិការគួរ​ផ្ដល់នូវការគាំទ្រ និងជំនួយទៅដល់​គ្រូ​អប់រំចំណេះទូទៅ គ្រូ​​អប់រំពិសេសរបស់កូនខ្ញុំ ឬបុគ្គលិកដទៃ​ទៀត​ដែល​ជួយ​កូនខ្ញុំដែរឬទេ? 

(7.20) តើមណ្ឌលសិក្សាធិការគួរ​ផ្ដល់នូវការគាំទ្រ និងជំនួយទៅដល់​គ្រូ​អប់រំចំណេះទូទៅ គ្រូ​​អប់រំពិសេសរបស់កូនខ្ញុំ ឬបុគ្គលិកដទៃ​ទៀត​ដែល​ជួយ​កូនខ្ញុំដែរឬទេ? 

CDE (“ក្រសួងអប់រំរដ្ឋកាលីហ្វ័រញ៉ា”) និងមណ្ឌលសិក្សាធិការតាមមូលដ្ឋាន​ មានទំនួលខុសត្រូវទូទៅដើម្បី​ធានា​ថា​ទាំង​បុគ្គលិក​ផ្នែក​អប់រំ​ចំណេះទូទៅ និងផ្នែក​អប់រំ​ពិសេសត្រូវតែត្រៀមខ្លួន​ឲ្យបាន​គ្រប់គ្រាន់​ដើម្បី​ផ្ដល់​​ការ​បង្រៀន​ទៅដល់​សិស្សដែលត្រូវការការអប់រំពិសេស។ ជាការពិតណាស់ ច្បាប់តម្រូវឲ្យកម្មវិធី IEP មាននូវរបាយការណ៍​ស្តីពី​ “ការ​គាំទ្រ​ដល់​បុគ្គលិក​​សាលារៀន”​​ ដើម្បី​​ជំរុញ​ឲ្យពួកគេផ្តល់ការ​អប់រំដល់​​សិស្ស​នៅក្នុងមជ្ឈដ្ឋានដែលមានការរឹតបន្តឹងតិចបំផុត។ របាយការណ៍នេះ គួរ​តែ​ផ្អែកទៅលើការគាំទ្រដែលត្រូវចាំបាច់​ដោយបុគ្គលិករបស់សាលារៀន ដើម្បី​អនុវត្ត​កម្មវិធី IEP របស់កូនអ្នក។  មាតាបិតា/អាណាព្យាបាល/អ្នកមានសិទ្ធិអប់រំផ្សេងទៀត គួរតែរួមបញ្ចូលតម្រូវការសេវាកម្មនេះជាផ្នែកមួយនៃមតិយោបល់របស់មាតាបិតារបស់ពួកគេទៅកាន់ក្រុមការងារកម្មវិធី IEP។1

“ការគាំទ្រ” ទាំងនេះអាចរួម​បញ្ចូលទាំង​ការបណ្តុះ​បណ្តាល​​វិក្រិត្យការ​ដល់​គ្រូអប់រំចំណេះទូទៅ គ្រូ​អប់រំពិសេស និងបុគ្គលិកគាំទ្រផ្សេង​ទៀតដែល​បម្រើសេវា​ដល់សិស្សដែលត្រូវការការអប់រំពិសេស។ កម្មវិធីនេះគួរតែរួមបញ្ចូលព័ត៌មានស្តីពីការអនុវត្តការអប់រំថ្មីចុងក្រោយ ក៏ដូចជាការបណ្តុះបណ្តាលរួមគ្នារបស់បុគ្គលិកសាលា និងមា​តា​បិតា/អាណាព្យាបាល/អ្នកមានសិទ្ធិអប់រំផ្សេងទៀត។2

  1. 34 C.F.R. Sec. 300.320(a)(4)(iii); Cal. Ed. Code Sec. 56345(a)(4)[↩]
  2. Cal. Ed. Code Secs. 56001(o), 56240, 56241 & 56243.[↩]